top of page
  • Мина

Ежедневен Грим за По-Малко от 10 Минути

Винаги съм обичала гримовете. Още откакто като малка с наслада зяпах палитрите на мама, които по онова време ми изглеждаха като нещо тооолкова недосегаемо и сложно.

През годините съм изпробвала какви ли не продукти и визии, и най-накрая знам какво ми стои добре и какво не. Както по отношение на формата на лицето ми и цвета на тена ми, така и що се отнася откъм продукти. Така че тук споделям по-малко от десетминутна ми рутина за ежедневен грим.

На снимката в ляво нямам абсолютно никакъв грим, докато на снимката в дясно съм гримирана по начина, по който обикновено се гримирам. Както можете да се убедите сами, става дума за доста дискретен, почти "без грим" грим.

*Тази публикация не е спонсорирана - заплатила съм пълната цена на всеки един от продуктите и споделям моето 100% откровено мнение за това какво обичам да използвам.

Лице

Обикновено започвам грима си с нанасянето на Under Make Up Base от Inglot. Тази основа е много нежна, създавайки тънък защитаващ кожата слой, като в същото време придава изглаждащ ефект, като запълва фините бръчици. По този начин фон дьо тенът не се събира в тях. Не е необходимо нанасянето на голямо количество - аз лично изтисквам горе-долу колкото грахово зърно и го нанасям като крем за лице.

Откакто се преместих в Португалия, започнаха да ми се появяват слънчеви петна по лицето. И имайки предвид колко трудно е да се отърва от тях (вече почти се отказах и реших да ги приемам, като знак, че имам щастлив и слънчев живот) се научих да отдавам особено внимание на кожата си и на използването на качествени слънцезащитни продукти. Същото важи и в случаите, когато използвам грим. За това, в последните 2-3 години винаги използвам фон дьо тен със SPF 50. Дори и през зимата. В момента използвам този на Avène и съм доста доволна. До преди това използвах фон дьо тена на Sensilis SPF 50+, който също препоръчвам. Минуса на тези продукти е че цветовото им разнообразие все още е доста ограничено - повечето марки предлагат едва по 2-3 цвята.

При последното ми пътуване до Маями миналия месец обаче, забравих фон дьо тена си вкъщи, та ми се наложи бързо да търся решение на място. За съжаление, не намерих нищо със слънцезащитен фактор 50, а не исках да прекарам кратките няколко дни, с които разполагах там по магазините, и си взех този на Neutrogena Anti-Aging Perfector със SPF 20. Когато обаче използвам този, предпочитам на нанеса слънцезащитен крем преди основата. Този тип кремообразни фон дьо тенове аз лично обичам на нанасям директно с пръсти, също както нанасям крем за лице - топлината на тялото ни подпомага по-доброто му разнасяне.

След това нанасям коректора. Винаги съм страдала от торбички под очите (и за съжаление не мога да се справя с тях, може би защото спя предимно настрани), така че тази стъпка е много важна, за да изглеждам "свежа". Поради тази причина предпочитам течни коректори. В момента използвам този на Evagarden - марка, която не бях чувала, докато една моя близка приятелка, която усърдно следи тенденциите сред "здравословните" продукти, ми го подари за Коледа. Разснася се много лесно и покрива идеално. За целта използвам и четката #57 PRO Airbrush Concealer brush, за да го разнеса, след което Classic Multitasker Brush #45, за да го слея с тена на кожата. И двете четки са от Сефора.

Очи и Вежди

Котешкото око винаги е стояло добре на формата на очите ми, така че освен ако не нанасям някакъв специален грим, винаги избирам именно него за визията си. Но пък не си падам по очни линии (нито течни, нито прахообразни, никакви). Най-доброто решение, което съм намерила за себе си е този 2 в 1 молив за очи на Inglot. От едната страна е самоподострящ се молив, а от другата страна рапзолага с малка своеобразна четка за идеално смесване или за ефекта "опушено око" (друг много любим, с който като се замисля не съм се забавлявала от доста време). Аз използвам номер 522 - идеално черен.

За около година използвах екстеншъни на миглите, и когато преди шест месеца ги махнах, моите естествени мигли имаха нужда от някакъв "boost", за да се възстановят по-бързо. И точно тогава, без да искам попаднах на този Eyelash Serum от Inglot. Нанасям го преди спиралата, с чиста четка отстранявам изличъка и го оставям да издъхне. По този начин миглите са подхранени, въпреки факта, че нося грим.

Рициновото масло също е добра опция за подхранване на миглите, но поради маслеността му, миглите се извиват трудно дори и след като е отстранено.

Докато изчаквам серума да изсъхне се занимавам с веждите си. Винаги съм имала рехави и светли вежди (въпреки, че не съм руса), и имайки предвид факта, че боядисвам косата си доста тъмна, те сякаш стават още по-незабележими. Изпробвала съм най-различни продукти - моливи, сенки за вежди... Но този, който успява да запълни "дупките" най-добре се оказа този Inglot Brow Eyeliner Gel. Нанасям го с четката 17TL на същата марка и бързо и лесно имам по-плътни (а понякога дори) и почти еднакви вежди. Самият продукт е доста икономичен, но внимавайте и не нанасяйте прекалено много. Аз лично обичам да отстранявам излишъка от четката във вътрешната страна на капачката. Използвам номер 16.

След като вече и веждите ми са готови, извивам миглите си и нанасям спирала веднага. Изсъхналият вече серум спомага да се задържат извити по-дълго време. Като тийнейджърка използвах същия трик, но с безбветна спирала.

Обожавам спирали за обем, но не понасям слепени мигли. Една от най-любимите ми спирали, която някога съм ползвала е They're Real на Benefit. Още по-хубаво е, че се предлага и в малък, травел вариант, което е супер практично за уикенд пътешествие с малко багаж. При последното ми пазаруване на спирала обаче, исках да изпробвам нещо различно и в крайна сметка се спрях на Miracle 3 in 1 Mascara от Rituals. Не мога да се наситя на продуктите им за тяло и реших, че това би била идеалната възможност да тествам и гримовете им. И не съжалявам в никакъв случай.

Обратно към Лицето

След като приключих с очите, се върщам към лицето за завършителни щрихи. Време е за руж. В момента използвам един от колаборацията, която J Lo представи с Inglot (номер J125 Charmed). Какво да ви кажа, наистина харесвам продуктите им. Освен това палитрите им за руж (както и тези за коректори и сенки) са за многократна упортеба, като се закупува само "пълнителя", което според мен е доста хитро и екологично решение (и добър маркетинг, разбира се).

Нанасям го точно под скулите. Лека усмивка помага за по-добра извивка към бузките, за да се прелее по-естествено.

За да добавя и малко блясък, понякога завършвам с хайлайтър. С помощта на fan brush го нанясам върху самите скули, както и под веждите. В момента използвам Intense Sparkle Face Eyes Body Highlighter на Inglot (номер 13).

Устни

Никога не съм била особен почитател на червилата. Използвам ги от време на време, но е рядкост. Тъй като обаче обичам да усещам устните си хидратирани, стигнах до заключението, че балсам за устни с малко цвят е това, което ми допада най-много. Така че, откакто открих BabyLips на Maybelline мога да кажа, че не използвам друго в ежедневието си. Техния Peach Kiss отива най-добре на тена ми.

Както най-вероятно вече знаете, не съм професионален гримьор, така че не претендирам, че давам професионални съвети. Според някои коректорът трябва да се нанася преди фон дьо тена, според други след... Аз споделям единствено личен опит и как съм установила, че ми е най-удобно в ежедневието. Надявам се ви е било интересно и полезно. Ако и вие използвате някакви продукти, от които сте изключително доволни, пишете ми за тях в коментарите или през контактната бланка в секцията "за блога".

 

#makeup #dailymakeup #makeuproutine #beautyroutine #beautyproducts #inglot #sephora #UnderMakeUpBasebyInglot #Avène #AvèneSPF50foundation #Sensilis #SensilisSPF50foundation #Neutrogena #NeutrogenaAntiAgingPerfector #57PROAirbrushConcealerbrush #ClassicMultitaskerBrush45 #Inglot2in1eyeliner #InglotEyelashSerum #InglotBrowEyelinerGel #TheyreRealbyBenefit #Miracle3in1MascarabyRituals #mascara #concealer #eyelashes #J125Charmed #JLoblush #JLoInglotblush #IntenseSparkleFaceEyesBodyHighlighterbyIngl #BabyLipsbyMaybelline #BabyLips #Maybelline #PeachKiss #PeachKissBabyLips #reusableInglotpalettes #makeuplover #nakedmakeup #everydaymakeup #Ritualsmakeup #blogger #makeupreview #highlighter #Inglothighlighter #inglotbrush #sephorabrush #ritualsmascara #грим #ежедневенгрим #бързгрим #бързежедневенгрим #палитри #фондьотен #основа #коректор #спиралазаочи #спиралазаочиRituals #гримInglot

Follow me on Instagram

bottom of page